Славна глумачка дива Ружица Сокић преминула је пре 10 година, а иза ње су остале фантастичне улоге и реплике које се и данас памте.

Ружица је каријеру почела давне 1957. године, у филму "Доктор", да би потом играла у филмовима "Кад будем мртав и бео", "Боксери иду у рај", "Ужичка република", "Савамала" и другима. Комедија "Тесна кожа" донела јој је највећу популарност, а за филм "Жута" награђена је Златном ареном на Филмском фестивалу у Пули. Ружица је глумила и нашим чувеним серијама, као што су "Срећни људи", "Грех њене мајке"...

Фото: Милена Анђела

 

 

За Ружицом је највише патио њен супруг, Мирослав Мики Лукић, с којим је 30 година била у срећном браку. Он је преминуо 2022, у 91. години.

Њих двоје нису имали деце, а Ружица није крила разлоге за то што их није желела.Ружица је сахрањена у Алеји заслужних грађана у Београду у присуству бројних колега. Преминула је након борбе са тешком болешћу, а пред саму смрт свом супругу открила је своју последњу жељу.

Ружица је сахрањена у Алеји заслужних грађана у Београду у присуству бројних колега. Преминула је након борбе са тешком болешћу, а пред саму смрт свом супругу открила је своју последњу жељу.

Како је њен супруг Мирослав Лукић једном испричао, њена последња жеља била је да је не заборави.

- Само да ме не заборавиш, биле су последње речи диве југословенског глумишта Ружице Сокић

(Глоссу)

БОНУС ВИДЕО: