Slavna glumačka diva Ružica Sokić preminula je pre 10 godina, a iza nje su ostale fantastične uloge i replike koje se i danas pamte.

Ružica je karijeru počela davne 1957. godine, u filmu "Doktor", da bi potom igrala u filmovima "Kad budem mrtav i beo", "Bokseri idu u raj", "Užička republika", "Savamala" i drugima. Komedija "Tesna koža" donela joj je najveću popularnost, a za film "Žuta" nagrađena je Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli. Ružica je glumila i našim čuvenim serijama, kao što su "Srećni ljudi", "Greh njene majke"...

Foto: Milena Anđela

 

 

Za Ružicom je najviše patio njen suprug, Miroslav Miki Lukić, s kojim je 30 godina bila u srećnom braku. On je preminuo 2022, u 91. godini.

NJih dvoje nisu imali dece, a Ružica nije krila razloge za to što ih nije želela.Ružica je sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu u prisustvu brojnih kolega. Preminula je nakon borbe sa teškom bolešću, a pred samu smrt svom suprugu otkrila je svoju poslednju želju.

Ružica je sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu u prisustvu brojnih kolega. Preminula je nakon borbe sa teškom bolešću, a pred samu smrt svom suprugu otkrila je svoju poslednju želju.

Kako je njen suprug Miroslav Lukić jednom ispričao, njena poslednja želja bila je da je ne zaboravi.

- Samo da me ne zaboraviš, bile su poslednje reči dive jugoslovenskog glumišta Ružice Sokić

(Glossu)

BONUS VIDEO: