У питању је Кевин Андерсон, Нолетов некадашњи партнер у дублу, који је по најбољем тенисеру света "оплео". Пре три године њихов однос као да је пукао.

Јужноафриканац се оштро успротивио Ђоковићевом потезу да, са одређеним бројем колега, иступи из борбе за права тенисера кроз Савет играча АТП-а - и крене да се за то бори кроз новоосновано Удружење професионалних тениских играча (ПТПА), својеврсни "синдикат тенисера".

Фото: Профимедиа

 

 

- Искрено, верујем да та два органа (Савет играча и ПТПА) не могу да постоје заједно. Осећам да много тога мора да буде боље, то сам одувек говорио, али ми смо управо и 'изнутра' успели да се изборимо за много тога. Нова управа (АТП-а) има узбудљиву визију, а као чланови Савета играча кажемо им 'Подржавамо вас, али дефинитивно очекујемо да нас проведете кроз ово'. Али, са Новаком и Васеком Поспишилом, с којим је он то и покренуо, још нисам имао прилику да причам о томе за шта се залажу. Не разумем ни која им је дугорочна стратегија, како ће да је спроводе. Много је ту неодговорених питања - рекао је тада Андерсон.

Иако је својевремено уживао с Нолетом на теренима и ван њега, чак се и хвалио како је баш он заслужан што је Ђоковић коначно освојио Синсинати, сада је српском асу окренуо леђа. Играли су заједно у дублу а Новак је често истицао да су велики другови.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: