Шумахер, који је освојио седам титула, доживео је трагичну скијашку несрећу у децембру 2013. која га је оставила у медицински индукованој коми.

Од тада се није јавно појављивао, а ближи се десета годишњица од поменуте несреће. О Немцу се брине тим медицинског особља и његова супруга Корина у њиховој кући на Женевском језеру, али мало је објављено у јавности о његовом стању.,

Фото: Профимедиа

 

Тод, који је био шеф тима Ферарија када је Шумахер освојио пет узастопних титула између 2000. и 2004. године дао је редак увид у то како Шумахер напредује.

- Михаел је овде, тако да ми не недостаје - рекао је Тод за "Л'Еqуипе", па додао:

- Али он једноставно није Михаел какав је био. Он је другачији и дивно га чувају супруга и деца.

Фото: Профимедиа

 

- Његов живот је сада другачији и ја имам привилегију да делим тренутке са њим. То је све што се може рећи. Нажалост, трагична судбина га је задесила пре десет година. Он више није онај Михаел којег смо познавали у Формули 1 - додао је Тод.

Шумахер је један од најуспешнијих возача Ф1 свих времена и освајао је титуле 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003. и 2004. године. Такође је свом имену додао 71 најбржи круг и 155 подијума током своје култне тркачке каријере.

Шумахерова породица остаје веома заштитнички настројена према његовој приватности и подразумева се да многи њихови блиски пријатељи и рођаци чак нису сигурни у његово здравствено стање. Међутим, у Нетфлик документарцу 'Шумахер', који је емитован 2021. године, његова супруга Корина је пружила ретке информације. Она је открила да он и даље пролази кроз рехабилитацију због повреда које је задобио и тврди да је сада "другачији, али овде".

Навијачима ће овог месеца бити понуђен редак увид у живот легенде Формуле 1 са новим петоделним документарним филмом немачког "АРД-а", који ће бити емитован 28. децембра, обележавајући 10 година од ужасне несреће на скијању. Иако су коначни детаљи документарца нејасни, очекује се да ће се испитати његов успон у спорту, док би такође могао понудити више увида у оно што се догодило са несрећом и како он сада напредује.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".