Глумац Милан Марић свој приватни живот крије као змија ноге, али је једном приликом говорио о јао битној теми, психичком здрављу, те поделио своја искуства са терапијама на које је ишао.

Он је истакао да је редовно користио услуге психотерапеута, како би остао свој поред свих добрих и лоших ствари кроз које је у животу прошао.

Фото: В.Данилов

 

 

- Та врста рада на себи као резултат има побољшање животног стандарда у доживљају са самим собом. То је нешто што је непроцењиво, нешто што не може да купи ни успех на професионалном плану, ни на емотивном. Постоје људи којима је супер у каријери, одлично им је када је емотивни живот у питању, са породицом је све како треба, али се они просто не осећају како треба и онда су убеђени да је срамота да било коме кажу да они нису добро. То је опасна замка, јер је могуће да се деси да и тада нисте добро, иако вама на свим пољима иде како треба. Јако је битно тада себи да помогнете, а то можете са терапијом - говори глумац за "Стар", па додао:

- Постоји период привикавања, навикавања да на тај начин причате о себи, брзо осетите бенефите тога, брзо се деси да поново желите да се вратите. Постоји моменат кад дођемо до неких, нама осетљивих тема, тада се негде и бранимо, па о томе не желимо да причамо, љутимо се на психотерапеута и терапију, то је моје искуство, да баш тада морам да кажем шта имам и суочим се са тим и превазиђем. Након тога креће отварање и шанса да пронађете себе. Ја сматрам да се код нас о томе не говори довољно, ментално здравље је табу тема још увек. Ја сам на терапију кренуо пре осам година и идем и дан-данас - признао је Милан Марић.

БОНУС ВИДЕО: