Рускиња Анастасија, која је у Србију дошла заједно са својим супругом, открила је на свом ТикТок профилу да ради као програмер и да, због свог плана да у Београд остане дуже, редовно учи и српски језик.

Објашњавајући у кратким видеима свој живот у Београду, дотакла се и Срба и њихових особина. Такође, признала је и шта јој једино недостаје из Русије док је у Србији.

- Ћао свима, желим да поделим са вама шта је то што ме изненађује код српског народа. Најпре патриотизам и љубав према својој земљи. Сваки Србин прича само добре ствари о својој земљи, иако можда зна за неке недостатке. За вас, ваша земља је најбоља - рекла је она.

Иако је одмах потом кроз шапат упитала: "Али који то недостаци могу бити у Србији?", наставила је да прича о другој ставци која јој се свиђа код нас.

- Друго, много знате о Русији и Русима. За мене, то је била срамота кад сам схватила да ја сама ништа не знам о Србији, а многи од вас знају руски језик, руску литературу и још многе ствари о мојој земљи - признала је она.

Једно би радо научила од нас

А онда се дотакла једне наше навике која јој се највише свиђа и коју би најрадије усвојила одмах.

- Ви знате да живите полако и да уживате. То су ствари које желим да научим од вас, да радим ствари полако и да уживам у сваком тренутку свог живота - рекла је Анастасија.

У неком од својих ранијих видеа ова Рускиња признала је да јој у Србији само једна ствар недостаје - снег.

Како је објаснила хладно време и снег је нешто што обожава а што у Београду још није имала среће да види.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)