Оно што још више боли је чињеница да бројна српска дијаспора није могла да ужива у бравурама најбољег кошаркаша света јер су им тај угођај упропастиле судије.

Десио се скандал какав кошарка не памти, Јокић се жалио да га је имењак Вучевић фаулирао приликом полагања на други обруч.

Момак из Сомбора је добацио пар речи замерки судијама приликом враћања у одбрану. Прошао је готово цео напад Булса док се није чуо судијски звуждук за техничку Николи Јокићу. То је била и искључујућа за најбољег играча НБА шампиона.

Јокић је на минут до краја првог полувремена завршио меч са четири поена. девет скокова и шест асистенција.

Тај моменат је помогао на мобилизацији Нагетса, који су успели да тимског игром остваре нову победу. Предност ни у једном тренутку није прешла у руке домаћина.

 

 

За Денвер на том дуелу није било ни Џамала Марија, тако да је Реџи Џексон завршио као најефикаснији са 25 поена. Мајкл Портер Џуниор је стао на 17, а икс-фактор је био руки Џулијан Стротер са 16 поена. Ерон Гордон је био свестран са 14 поена, седам скокова и шеста асистенција. 

Коби Вајт је био први стрелац Булса са 27 поена. Никола Вучевић је одиграо одлично са 26 поена и 16 скокова.

Денвер је четврти на Западу са 16-9, изнад су Минесота са 17-5, Оклахома сити са 15-7 и Далас са 15-8. Нагетсима следи повратак кући и сусрет са Бруклином.

Након меча, Јокић је у свлачионици прокоментарисао спорну ситуацију.

- Тако је како је. Срећан сам што нисмо играли ову утакмицу у Србији. Било би врло забавно видети како би се завршило. Понекад се то што сам рекао не кажњава ни техничком грешком. Прешао сам границу, али понекад та реч не значи прелазак линије. Тако је, како је. Волим свој новац тако да нећу коментарисати - рекао је Јокић, алудирајући на то да може да буде кажњен ако буде превише причао о судијама. 

Ово је други меч на коме је Никола Јокић искључен ове сезоне, а то га је инспирисало да се нашали. 

- Добили смо обе утакмице, можда је то кључ. Можда је то начин како треба да играмо - рекао је у шали он и признао да је био шокиран одлуком:

- Прво нисам ни чуо да је искључење у питању. За такве ствари се некада ни не суди техничка.

 

 

На крају је анализирао и победу свог тима. Без њега на терену успели су да сјајном одбраном сведу Булсе на свега 106 поена и то је пресудило. 

- Одбрана нам је била добра... Примили смо 106 поена. Одбрана је била постављена како треба и имали смо добру нападачку егзекуцију. Имали смо неколико играча који су морали да одиграју на другим позицијама, Реџи, неколико рукија, младих момака је искочило. Велика победа за нас - закључио је Јокић.

БОНУС ВИДЕО: