Ono što još više boli je činjenica da brojna srpska dijaspora nije mogla da uživa u bravurama najboljeg košarkaša sveta jer su im taj ugođaj upropastile sudije.

Desio se skandal kakav košarka ne pamti, Jokić se žalio da ga je imenjak Vučević faulirao prilikom polaganja na drugi obruč.

Momak iz Sombora je dobacio par reči zamerki sudijama prilikom vraćanja u odbranu. Prošao je gotovo ceo napad Bulsa dok se nije čuo sudijski zvužduk za tehničku Nikoli Jokiću. To je bila i isključujuća za najboljeg igrača NBA šampiona.

Jokić je na minut do kraja prvog poluvremena završio meč sa četiri poena. devet skokova i šest asistencija.

Taj momenat je pomogao na mobilizaciji Nagetsa, koji su uspeli da timskog igrom ostvare novu pobedu. Prednost ni u jednom trenutku nije prešla u ruke domaćina.

 

 

Za Denver na tom duelu nije bilo ni DŽamala Marija, tako da je Redži DŽekson završio kao najefikasniji sa 25 poena. Majkl Porter DŽunior je stao na 17, a iks-faktor je bio ruki DŽulijan Stroter sa 16 poena. Eron Gordon je bio svestran sa 14 poena, sedam skokova i šesta asistencija. 

Kobi Vajt je bio prvi strelac Bulsa sa 27 poena. Nikola Vučević je odigrao odlično sa 26 poena i 16 skokova.

Denver je četvrti na Zapadu sa 16-9, iznad su Minesota sa 17-5, Oklahoma siti sa 15-7 i Dalas sa 15-8. Nagetsima sledi povratak kući i susret sa Bruklinom.

Nakon meča, Jokić je u svlačionici prokomentarisao spornu situaciju.

- Tako je kako je. Srećan sam što nismo igrali ovu utakmicu u Srbiji. Bilo bi vrlo zabavno videti kako bi se završilo. Ponekad se to što sam rekao ne kažnjava ni tehničkom greškom. Prešao sam granicu, ali ponekad ta reč ne znači prelazak linije. Tako je, kako je. Volim svoj novac tako da neću komentarisati - rekao je Jokić, aludirajući na to da može da bude kažnjen ako bude previše pričao o sudijama. 

Ovo je drugi meč na kome je Nikola Jokić isključen ove sezone, a to ga je inspirisalo da se našali. 

- Dobili smo obe utakmice, možda je to ključ. Možda je to način kako treba da igramo - rekao je u šali on i priznao da je bio šokiran odlukom:

- Prvo nisam ni čuo da je isključenje u pitanju. Za takve stvari se nekada ni ne sudi tehnička.

 

 

Na kraju je analizirao i pobedu svog tima. Bez njega na terenu uspeli su da sjajnom odbranom svedu Bulse na svega 106 poena i to je presudilo. 

- Odbrana nam je bila dobra... Primili smo 106 poena. Odbrana je bila postavljena kako treba i imali smo dobru napadačku egzekuciju. Imali smo nekoliko igrača koji su morali da odigraju na drugim pozicijama, Redži, nekoliko rukija, mladih momaka je iskočilo. Velika pobeda za nas - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO: