Турски медији наводе да се међу ухапшенима налази и председник фудбалског клуба Анкарагучу Фарук Коча. Председник Анкарагучуа напао је синоћ судију Халила Умута Мелера после ремија против Ризеа (1:1).

Коча је после утакмице ушао на терен и песницом у лице ударио судију Мелера, који је на листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА). После утакмице и навијачи су улетели на терен, а судија Мелер је добио ударце и док је лежао на трави. Он је уз полицијску пратњу отишао у свлачионицу, а потом је пребачен у болницу.

Мелер је тренутно у болници због лакшег прелома испод ока, а турски медији наводе да би он сутра могао да буде пуштен на кућно лечење.

Коча је на првом испитивању негирао да је повредио судију и рекао да га је само ошамарио. Он је за инцидент окривио судију, рекавши да је "донео погрешне одлуке" и да је провоцирао током утакмице.

Турски министар правде Јилмаз Тунц саопштио је на друштвеним мрежама да надлежно тужилаштво води истрагу о свим детаљима инцидента.

- Осумњичени Ф.К, С.Y.С. и К.Ц. су ухапшени након саслушања пред Главним јавним тужилаштвом у Анкари Запад, због кривичног дела повређивање јавног службеника на спортском терену због обављања јавне функције. За осумњичене је видеоанализом утврђено да су утрчали на терен на крају утакмице и да су напали судију - навео је Тунц, преноси Хуријет.

Фудбалски савез Турске (ФТТ) суспендовао је раније данас све утакмице у домаћим лигама на неодређено време после напада на судију Мелера.

Напад на судију осудио је и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

- Спорт значи мир и братство. Спорт је неспојив са насиљем. Никада нећемо дозволити насиље у нашем спорту - рекао је он.

Фото: Профимедиа

 

Председник Међународне фудбалске асоцијације (ФИФА) Ђани Инфантино осудио је данас напад на судију Мелера.

- Насиљу у фудбалу апсолутно нема места, на терену или ван њега. Судије, играчи, навијачи и особље морају да буду 'сигурни да би уживали у игри' - написао је Инфантино на друштвеним мрежама.

Фото: Танјуг/АП

 

Мелер (37) је у претходних неколико година судио мечеве у клупским и националним такмичењима под окриљем Европске фудбалске уније (УЕФА), укључујући и Лигу шампиона.

БОНУС ВИДЕО: