Лепа Лукић је одувек важила за једну од најтраженијих певачица, а сада добија и три пензије. Ипак, она није једна на естради. Колега Миле китић има три стране и још једну нашу пензију: 

- Ја сам већ у пензији, седам година. Имам велику пензију. Босанску 62 евра, пошто сам живео у Сарајеву, уплаћивао сам пензионо и социјално. Имам и овде 70 евра, може да се скупи за ручак. Шалим се мало, уплаћивао сам минималце само да бих имао здравствено осигурање. Имам нешто мало и немачке пензије, али, ако се до сад нисам организовао да мирно проведем остатак живота, онда би требало да ме убију. Педесет година певам, подерао сам се певајући, ако нисам успео нешто да сачувам онда, ништа нисам урадио. Нисам неке милионе зарадио, али имам довољно да живим безбрижно до краја живота. Чак и Елена... Нити јој требају кола, нити стан, има све -изјавио је Миле. 

Фото: АТА имагес

 

Поред њих на списку се нашла Злата Петровић, која добија две пензије. У Србији добија 32.000 динара, а аустријска јој износи 500 евра. Током 2018. је испунила услов за превремено пензионисање, што је и искористила.

Фото: АТА имагес

 

Гоца Божиновска ће бити у сличној ситуацији, али тек за пар година када буде испуњавала услове. 

Фото: АТА имагес

 

И Ђани већ више од две деценије уплаћује доприносе у Немачкој, што значи да ће тамо остварити пуни радни стаж и пензију од најмање 2.000 евра.

Фото: Инстаграм принтскрин/sladja_carpediem

 

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: