Lepa Lukić je oduvek važila za jednu od najtraženijih pevačica, a sada dobija i tri penzije. Ipak, ona nije jedna na estradi. Kolega Mile kitić ima tri strane i još jednu našu penziju: 

- Ja sam već u penziji, sedam godina. Imam veliku penziju. Bosansku 62 evra, pošto sam živeo u Sarajevu, uplaćivao sam penziono i socijalno. Imam i ovde 70 evra, može da se skupi za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i nemačke penzije, ali, ako se do sad nisam organizovao da mirno provedem ostatak života, onda bi trebalo da me ubiju. Pedeset godina pevam, poderao sam se pevajući, ako nisam uspeo nešto da sačuvam onda, ništa nisam uradio. Nisam neke milione zaradio, ali imam dovoljno da živim bezbrižno do kraja života. Čak i Elena... Niti joj trebaju kola, niti stan, ima sve -izjavio je Mile. 

Foto: ATA images

 

Pored njih na spisku se našla Zlata Petrović, koja dobija dve penzije. U Srbiji dobija 32.000 dinara, a austrijska joj iznosi 500 evra. Tokom 2018. je ispunila uslov za prevremeno penzionisanje, što je i iskoristila.

Foto: ATA images

 

Goca Božinovska će biti u sličnoj situaciji, ali tek za par godina kada bude ispunjavala uslove. 

Foto: ATA images

 

I Đani već više od dve decenije uplaćuje doprinose u Nemačkoj, što znači da će tamo ostvariti puni radni staž i penziju od najmanje 2.000 evra.

Foto: Instagram printskrin/sladja_carpediem

 

(Telegraf)

BONUS VIDEO: