Једну од главних улога требало је да тумачи и славни Жарко Лаушевић, али сплет околности то није дозволио.

Фото: Јутјуб принтскрин/EMDT - TV & Drama

 

 

У серији је требало, поред Жарка, да глуме и Вера Чукић, Дара Џокић, Ена Беговић, али и Лепа Брена које су улоге пропустиле.

Синиша Павић, сценариста ове серије, открио је недавно да је улога Емилије Попадић била намењена Вери Чукић.

Фото: Ђани Гол

 

 

- Колико се сећам, први пик за главну женску улогу била је жена Гордана Михића, Вера Чукић. Заборавио сам зашто је она одустала, а онда је неко предложио Цецу Бојковић и сви смо то прихватили с одушевљењем. С друге стране, око улоге Драгише Попадића Гиге није било дилеме, одмах смо знали да ће њега играти Марко Николић - рекао је Павић једнм приликом.

Лик Гигиног старијег сина Саше написан је за Жарка Лаушевића.

Фото: Архива Новости

 

 

- Желео сам да он игра Александра Попадића, међутим, термини снимања серије поклапали су се с његовим обавезама, а није могао да постигне да ради на више пројеката. Лауш је тада имао 27 година и био је идеалан за улогу адвоката и најстаријег детета у породици. Када је одбио улогу, морали смо у кратком року да му пронађемо замену. Комненић је изабран као најбоље решење. Касније се испоставило да је баш та улога обележила његову каријеру.

Виолету Вики Попадић, која је прославила Лидију Вукичевић, требало је да тумачи Ена Беговић.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Та улога ми је обележила каријеру. Фино сам и зарађивала, па сам од хонорара из серије направила кућу на Дунаву. Чула сам да је та улога писана за Ену Беговић, али тешко ми је да поверујем да је једна хрватска глумица могла да одигра девојку из праве српске породице - искрена је била Лидија.

Фото: В. Данилов

 

 

Дара Џокић је недавно открила да је она била планирана за улогу Бранке Павловић, супругу Саше Попадића.

- Нико не зна да сам одбила улогу Бранке Павловић у "Бољем животу". Када је почела да се снима та серија, ја сам имала доста обавеза у позоришту. Уопште нисам била свесна колико ће "Бољи живот" постати гледан, али се ипак не кајем што сам пропустила улогу у тој серији - прича Дара, коју је у серији заменила Љиља Благојевић.

Фото: АТА имагес

 

 

Улога фаталне певачице Нине Андрејевић прво је била понуђена Лепој Брени, која је улогу одбила јер је тумачила сличан лик у филмовима "Хајде да се волимо" и "Тесна кожа". Ову улогу добила је Снежана Савић.

БОНУС ВИДЕО: