Радник крематоријума у ​​Бразилу доживео је шок када је отишао у болничку мртвачницу да узме тело преминуле 90-годишње жене и открио да је она и даље жива, пишу тамошњи медији.

Инцидент се догодио у граду Сао Жозе у суботу, само неколико сати након што је болничко особље прогласило мртвом Норму Силвеиру Да Силву.

Жена је закопчана у врећу за тело и послата у мртвачницу, где је погребник дошао до језивог открића.

Старија жена је враћена у болничку собу, али је у понедељак ујутро заправо умрла.

Да Силвина неговатељица и пријатељица Џесика Мартинс Силви Переира рекла је за бразилску новинску кућу "Естадао" да је 90-годишњакиња у петак примљена у регионалну болницу Сао Жозе у веома лошем стању. Речено је да пати од проблема са јетром и да је била без свести.

Переира ју је посетила у суботу поподне и рекала да је успела да отвори једно око и да је види.

Касније те ноћи старатељ и Да Силвин син су обавештени о њеној наводној смрти.
У документу се наводи да је жена подлегла „инфекцији мокраћних канала“.

Переира је рекла да је тело жене одмах послато у мртвачницу, а да се њеним вољенима није дала прилика да је пре тога виде.

Радник крематоријума који је отишао по преминулу отворио је врећу око 1.30, два сата откад је проглашена мртвом, и приметио да је Да Силвино тело још топло и да још ниј почело да се кочи, што је било изненађујуће с обзиром на време које је протекло, рекала је Переира, додајући да се током та два сата она "скоро угушила".

Није јасно да ли је Да Силва на крају умрла јер није добила медицинску помоц́ на време или од првобитног здравственог простања.

Переира је рекла да породица пацијенткиње планира да тужи болницу због занемаривања. Министарство здравља покренуло је истрагу о инциденту.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: