Radnik krematorijuma u ​​Brazilu doživeo je šok kada je otišao u bolničku mrtvačnicu da uzme telo preminule 90-godišnje žene i otkrio da je ona i dalje živa, pišu tamošnji mediji.

Incident se dogodio u gradu Sao Žoze u subotu, samo nekoliko sati nakon što je bolničko osoblje proglasilo mrtvom Normu Silveiru Da Silvu.

Žena je zakopčana u vreću za telo i poslata u mrtvačnicu, gde je pogrebnik došao do jezivog otkrića.

Starija žena je vraćena u bolničku sobu, ali je u ponedeljak ujutro zapravo umrla.

Da Silvina negovateljica i prijateljica DŽesika Martins Silvi Pereira rekla je za brazilsku novinsku kuću "Estadao" da je 90-godišnjakinja u petak primljena u regionalnu bolnicu Sao Žoze u veoma lošem stanju. Rečeno je da pati od problema sa jetrom i da je bila bez svesti.

Pereira ju je posetila u subotu popodne i rekala da je uspela da otvori jedno oko i da je vidi.

Kasnije te noći staratelj i Da Silvin sin su obavešteni o njenoj navodnoj smrti.
U dokumentu se navodi da je žena podlegla „infekciji mokraćnih kanala“.

Pereira je rekla da je telo žene odmah poslato u mrtvačnicu, a da se njenim voljenima nije dala prilika da je pre toga vide.

Radnik krematorijuma koji je otišao po preminulu otvorio je vreću oko 1.30, dva sata otkad je proglašena mrtvom, i primetio da je Da Silvino telo još toplo i da još nij počelo da se koči, što je bilo iznenađujuće s obzirom na vreme koje je proteklo, rekala je Pereira, dodajući da se tokom ta dva sata ona "skoro ugušila".

Nije jasno da li je Da Silva na kraju umrla jer nije dobila medicinsku pomoć na vreme ili od prvobitnog zdravstvenog prostanja.

Pereira je rekla da porodica pacijentkinje planira da tuži bolnicu zbog zanemarivanja. Ministarstvo zdravlja pokrenulo je istragu o incidentu.

(Alo)

BONUS VIDEO: