Она потиче из јеврејске породице, а детињство је провела у Суботици. Пред полазак у основну школу се доселила у Београд где је завршила и Гимназију и Филозофски факултет Универзитета у Београду.

Своје знање и вештине је усавршавала у Швајцарској, Великој Британији и Сједињем Америчким Државама. После студија, радила је као стјуардеса у ЈАТ-у, а потом и као шеф маркетинга у Експорт пресу.

На популарној Инстаграм страници појавила се ретко виђена фотографија новинарке из младости, а пратиоци нису крили своје изненађење.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

О свом приватном животу говори веома ретко, а деценијама је у браку са Мартином Дарком Полаком.

Након осам побачаја, родила је сина Марка, а данас има троје унучића који су дефинитвни центар њеног света. Мира Адања Полак рођена 22. августа 1942. године што значи да има 81 годину.

Фото: В. Данилов

 

Позната дама једном приликом је признала да је готово све што је имала продала како би одрадила посао на најбољи могући начин.

- Од 1992. године није остало ништа да се прода. Углавном сам све што је могло да се прода, продала сам да бих могла да отпутујем и урадим оно што ме интересује. Видите када имате могућност да нешто снимите, ви немате времена да чекате неки потпис или неко одлучи, дође и сложи. Ви тада седате на авион, одлазите и то урадите. После тога седите, монтирате и размишљате како ћете да направите квалитетан прилог - рекла је легендарна новинарка својевремено.

БОНУС ВИДЕО: