Место Ејвли, Есекс, Велика Британија, 4.10 после поноћи и вешти лопови који уз помоћ модерног уређаја за свега тридесетак секунди краду "ролс ројс кулинан" вредан 350.000 фунти (око 405.000 евра).

Шокантну крађу забележила је сигурносна камера на кући, испред које су искусни лопови декодирали и одвезли скупоцени теренац, преноси британски Дејли мејл.

Како се може видети на снимку, један од лопова држи високо подигнуту антену, која прима сигнал са кључа власника "ролса" који је у том тренутку био у кући.

Потом су крадљивци искључили сигурносни систем аутомобила и клонираним сигналом заварали возило да је кључ у близини, што је омогућило отварање теренца и покретање мотора.

Неколико тренутака касније, лопови беже, а полиција Есекса је саопштила да је истрага у току, као и да аутомобил још увек није пронађен нити је неко поводом тог случаја ухапшен.

Како је пренео Тхе Сун, пријатељ власника "ролс ројса" наводи да је жртва "забезекнута и очајна" јер је луксузни СУВ украден испред кућних врата.
Дејли мејл наводи да се аутомобили најчешће краду по наруџбини, после чега се у контејнерима шаљу на друге континенте где се продају или се користе за делове. Многа возила су украдена на исти начин као и поменути "ролс ројс", а чак 72 процента украдених аутомобила никада није пронађено.

Зато се власници саветују да своје кључеве држе на сигурним местима која онемогућују лопове да хакују сигнал.

БОНУС ВИДЕО: