Mesto Ejvli, Eseks, Velika Britanija, 4.10 posle ponoći i vešti lopovi koji uz pomoć modernog uređaja za svega tridesetak sekundi kradu "rols rojs kulinan" vredan 350.000 funti (oko 405.000 evra).

Šokantnu krađu zabeležila je sigurnosna kamera na kući, ispred koje su iskusni lopovi dekodirali i odvezli skupoceni terenac, prenosi britanski Dejli mejl.

Kako se može videti na snimku, jedan od lopova drži visoko podignutu antenu, koja prima signal sa ključa vlasnika "rolsa" koji je u tom trenutku bio u kući.

Potom su kradljivci isključili sigurnosni sistem automobila i kloniranim signalom zavarali vozilo da je ključ u blizini, što je omogućilo otvaranje terenca i pokretanje motora.

Nekoliko trenutaka kasnije, lopovi beže, a policija Eseksa je saopštila da je istraga u toku, kao i da automobil još uvek nije pronađen niti je neko povodom tog slučaja uhapšen.

Kako je preneo The Sun, prijatelj vlasnika "rols rojsa" navodi da je žrtva "zabezeknuta i očajna" jer je luksuzni SUV ukraden ispred kućnih vrata.
Dejli mejl navodi da se automobili najčešće kradu po narudžbini, posle čega se u kontejnerima šalju na druge kontinente gde se prodaju ili se koriste za delove. Mnoga vozila su ukradena na isti način kao i pomenuti "rols rojs", a čak 72 procenta ukradenih automobila nikada nije pronađeno.

Zato se vlasnici savetuju da svoje ključeve drže na sigurnim mestima koja onemogućuju lopove da hakuju signal.

BONUS VIDEO: