Бивша Дизнијева звезда Сабрина Карпентер (24) снимила је спот којим је узнемирила католике. Свештеник Џејми Гигантиело, који је певачици допустио снимање спота у цркви, деградиран је са дужности.

У споту за пјесму 'Feather' певачица је плесала испред олтара, а на себи је носила кратку црну хаљину од тила. У песми пева о токсичним везама и закључује како се 'осећа лаком попут пера' без таквих мушкараца у животу. На крају видеа су на олтару положени ковчези мушкараца који су умрли.

Спот је објављен пре три недеље, а како су се низале негативне реакције због чињенице што је сниман у Цркви, бискупија Бруклин је реаговала.

- Бискуп Роберт Бренан је згрожен оним што је снимљено у цркви Завештења Блажене Девице Марије у Бруклину. Жупа није следила бискупијску политику у вези са снимањем на црквеном поседу, што укључује преглед сцена и сценарија - поручили су у саопштењу.

Жупљани су били згрожени, па је бискуп Бренан одржао поправну мису. Недуго након тога, свештенику Гигантиелу одузете су све административне дужности. Убрзо се извинио на Фејсбук страници цркве, назвавши музички видео 'срамотним приказом'.

'Нисам знао шта се снима'

Објаснио је да је дошло до проблема у комуникацији са продуцентима спота. Наиме, наводно нису навели какав ће се спот снимати те да су само навели да је реч о пројекту са Сабрином Карпентер. Гигантиело је претражио младу певачицу на интернету, а како о њој није пронашао ништа контроверзно, допустио је снимање.

- У жељи додатног ојачавања везе између младих креативних уметника, који чине велик део ове заједнице и жупе, пристао сам на снимање након што општа претрага о певачици није открила ништа упитно -  написао је свештеник.

Обећао је да ће зараду од видеа донирати Центру за подршку женама 'Bridge to Life', центру за кризну трудноћу у Њујорку.

- Несумњиво је да су многи узнемирени због овога што се догодило, али не више од мене. Тражим да по узору на Христов опроштај нађете могућим да опростите мој пропуст у овој несрећној ствари - закључио је.

БОНУС ВИДЕО: