Bivša Diznijeva zvezda Sabrina Karpenter (24) snimila je spot kojim je uznemirila katolike. Sveštenik DŽejmi Gigantielo, koji je pevačici dopustio snimanje spota u crkvi, degradiran je sa dužnosti.

U spotu za pjesmu 'Feather' pevačica je plesala ispred oltara, a na sebi je nosila kratku crnu haljinu od tila. U pesmi peva o toksičnim vezama i zaključuje kako se 'oseća lakom poput pera' bez takvih muškaraca u životu. Na kraju videa su na oltaru položeni kovčezi muškaraca koji su umrli.

Spot je objavljen pre tri nedelje, a kako su se nizale negativne reakcije zbog činjenice što je sniman u Crkvi, biskupija Bruklin je reagovala.

- Biskup Robert Brenan je zgrožen onim što je snimljeno u crkvi Zaveštenja Blažene Device Marije u Bruklinu. Župa nije sledila biskupijsku politiku u vezi sa snimanjem na crkvenom posedu, što uključuje pregled scena i scenarija - poručili su u saopštenju.

Župljani su bili zgroženi, pa je biskup Brenan održao popravnu misu. Nedugo nakon toga, svešteniku Gigantielu oduzete su sve administrativne dužnosti. Ubrzo se izvinio na Fejsbuk stranici crkve, nazvavši muzički video 'sramotnim prikazom'.

'Nisam znao šta se snima'

Objasnio je da je došlo do problema u komunikaciji sa producentima spota. Naime, navodno nisu naveli kakav će se spot snimati te da su samo naveli da je reč o projektu sa Sabrinom Karpenter. Gigantielo je pretražio mladu pevačicu na internetu, a kako o njoj nije pronašao ništa kontroverzno, dopustio je snimanje.

- U želji dodatnog ojačavanja veze između mladih kreativnih umetnika, koji čine velik deo ove zajednice i župe, pristao sam na snimanje nakon što opšta pretraga o pevačici nije otkrila ništa upitno -  napisao je sveštenik.

Obećao je da će zaradu od videa donirati Centru za podršku ženama 'Bridge to Life', centru za kriznu trudnoću u NJujorku.

- Nesumnjivo je da su mnogi uznemireni zbog ovoga što se dogodilo, ali ne više od mene. Tražim da po uzoru na Hristov oproštaj nađete mogućim da oprostite moj propust u ovoj nesrećnoj stvari - zaključio je.

BONUS VIDEO: