У кошавском подручју (нарочито на југу Баната) и на планинама дуваће јак и олујни ветар, нарочито у првом делу дана, у Београду са ударима до око 60 км/х, а на југу Баната и од 85 до 100 км/х.

У првом делу дана ветарумерен и јак, јужни и југозападни, у кошавском подручју јак југоисточни са ударима олујне јачине, нарочито на југу Баната и на планинама.

После подне и увече скретање ветра на северозападни. Најнижа температура од минус пет степени Целзијуса на југу и југоистоку Србије до седам у Београду, а највиша у већини места од 6 до 11 степени, само ће у источној Србији бити хладније, до 2 степена.

Време у Београду

У Београду облачно с кишом и ветровито.

У првом делу дана ће дувати кошава (јак југоисточни ветар), који ће после подне бити у скретању на северозападни. Јутарња температура око седам степени, а највиша око девет, после подне и увече у паду.

Време наредних дана

Према изгледима времена за Србију у наредних седам дана, у среду ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно са слабим мешовитим падавинама: кишом и снегом. После подне постепено разведравање.

У четвртак ујутро мраз, током дана умерено облачно и суво, а само у Војводини понегде с кишом.

Јужни и југоисточни ветар у појачању, нарочито у кошавском подручју и на планинама.

У петак нагли пораст температуре, ветровито и суво - максимална температура од 14 до 22 степена, а само у Тимочкој Крајини хладније, до пет степени.

На планинама интензивно топљење снежног покривача у комбинацији са јаким ветром. У току ноћи ка суботи јаче наоблачење с кишом, која ће падати и на планинама.
У суботу захлађење уз краткотрајни прелазак кише у снег. Од недеље до уторка суво и прохладно.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".