U košavskom području (naročito na jugu Banata) i na planinama duvaće jak i olujni vetar, naročito u prvom delu dana, u Beogradu sa udarima do oko 60 km/h, a na jugu Banata i od 85 do 100 km/h.

U prvom delu dana vetarumeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jak jugoistočni sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i na planinama.

Posle podne i uveče skretanje vetra na severozapadni. Najniža temperatura od minus pet stepeni Celzijusa na jugu i jugoistoku Srbije do sedam u Beogradu, a najviša u većini mesta od 6 do 11 stepeni, samo će u istočnoj Srbiji biti hladnije, do 2 stepena.

Vreme u Beogradu

U Beogradu oblačno s kišom i vetrovito.

U prvom delu dana će duvati košava (jak jugoistočni vetar), koji će posle podne biti u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko sedam stepeni, a najviša oko devet, posle podne i uveče u padu.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, u sredu ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno sa slabim mešovitim padavinama: kišom i snegom. Posle podne postepeno razvedravanje.

U četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom.

Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

U petak nagli porast temperature, vetrovito i suvo - maksimalna temperatura od 14 do 22 stepena, a samo u Timočkoj Krajini hladnije, do pet stepeni.

Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. U toku noći ka suboti jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama.
U subotu zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg. Od nedelje do utorka suvo i prohladno.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".