- Дечко и ја смо раније ове године дошли у Хрватску и стално о томе добијам нека питања па желим да одговорим на њих - започиње она причу на снимку на ТикТоку.

Истиче да јој је компликовано да објасни где су тачно у Хрватској.

- Мало је компликовано објаснити где живимо. Прво смо живели у Вараждину, где смо почели да реновирамо кућицу у којој планирамо да живимо. Док смо чекали да се радови заврше, истраживали смо целу Хрватску, јер у ствари још увек нисмо знали где желимо заувек да останемо. Били смо у Задру, Сплиту, Загребу... У Задру смо већ два месеца и ово нам је омиљено место. Заправо желимо да живимо овде заувек - говори Тајла, додајући да се ускоро заправо селе у Вараждин, у кућу коју су реновирали, где ће остати неколико месеци, али планирају повратак у Задар.

Највише им се допао управо Задар, и тамо желе заувек да живе.

- Јако волимо Задар јер нас подсећа на Кејптаун у Јужној Африци - каже девојка.

 

 

Зашто су се преселили

Најчешће је питају зашто су одлучили да дођу и живе у Хрватској.

- Први разлог је тај што мој дечко има хрватско држављанство, његов тата је заправо Хрват који се у Јужну Африку преселио кад је био млађи, а онда се за време ковида вратио у Хрватску. Други разлог је тај што смо били овде прошле године на одмору и потпуно се заљубили, па чим смо се вратили у Јужну Африку, размишљали смо о процесу селидбе - објашњава Ен.

Каже и како има јако пуно других разлога, а један од најважнијих је сигурност.

 

 

- Такође волимо храну и људе... Хрватска је предивна земља, има толико лепих ствари у вези с њом, па зашто не Хрватска. Апсолутно ми се свиђа овде, волим људе, културу, храну, и што је најважније, волим безбедност. Још увек не могу да верујем да могу сама да ходам ноћу улицама, за разлику од Јужне Африке, где чак ни ауто не остављаш напољу током ноћи - истиче девојка.

Наводи како је ово за њу велика промена, јер постоји очито велика разлика између ове две земље.

- Јужна Африка и Хрватска две су потпуно различите земље - закључује.

Учи хрватски

Често је питају да ли говори хрватски, који још увек не зна, али га учи.

 

 

- Нажалост још не, иако бих волела да јесам, али идем на часове два пута недељно, знам основе и могу да изговорим једноставне реченице и разумем нешто мало. Хрватски је искрено тако тежак језик, да не могу чак ни Енглезу да опишем колико је сложен - признаје Тајла.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)