Међу колегама које су дошле да испрате популарног Лауша били су Мики Манојловић, Милан Марић, Андрија Милошевић, Виктор Савић, Небојша Дугалић, Радош Бајић, Предраг Бјелац, Драган Бјелогрлић, Бода Нинковић, Петар Бенчина, Игор Ђорђевић, Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Дејан Луткић, Наташа Нинковић и многи други...

Присутни у капели грцали су у сузама док се чују песме, међу којима је и "Златни дан".

Неке од колега напустиле сломљени у емоцијама.

Хор у капели певао је песму Френка Синатре "Мy Wаy", а потом се чула и песма "Јелени умиру сами" групе "Последња игра лептира".

Фото: Н. Скендерија, В. Данилов, Новости

 

Комеморативни скуп посвећен Жарку Лаушевићу одржан је у Југословенском драмском позоришту, у којем су се окупили чланови породице прослављеног глумца, пријатељи, колеге и бројни поштоваоци.

Скупу су присуствовали поред породице и његове бројне колеге: Петар Божовић, Милан Марић, Весна Чипчић, Милан Цаци Михаиловић, Бранка Пујић, Ваја Дујовић, Дејан Луткић, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур...

Лаушева породица, супруга Анита са децом (Асјом, Јаном и Душаном), дошла је у ЈДП са тугом, али и поносом - јер њихов отац и супруг није био било ко.

Од њега су се говором опростили Воја Брајовић, Тамара Вучковић Манојловић, Ирфан Менсур, Мима Караџић, Светлана Цеца Бојковић, Светозар Цветковић, Драган Бјелогрлић, Вида Огњеновић, Милан Марић, Петар Божовић.

Жарко Лаушевић је рођен на Цетињу 19. јануар 1960. године.  — Београд, 15. новембар 2023)

Био је један од хваљенијих и талентованијих млађих глумаца у Југославији. Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Био је члан Југословенског драмског позоришта, где је остварио улоге у великом броју представа. На филму је дебитовао 1982. године, улогом у филму Прогон. Исте године остварио је значајне улоге у филмовима Савамала и Директан пренос.

Врло брзо је добио једну од главних улога у ТВ серији Сиви дом (1984), која му је донела велику популарност. Након тога, играо је улоге у више од двадесет филмова и телевизијских серија, међу којима су: Шмекер (1985), Свечана обавеза (ТВ) (1986), Догодило се на данашњи дан (1987), Официр с ружом (1987), Браћа по матери (1988), Бој на Косову (1989), Оригинал фалсификата (1991), Боље од бекства (1993), Кажи зашто ме остави (1993), Нож (1999).

Године 1993. починио је двоструко убиство бранећи свог старијег брата после чега је осуђен на четири године затвора. После одслужења казне живео је у Сједињеним Америчким Државама све до 2012, када се као помилован грађанин вратио у Србију.

БОНУС ВИДЕО: