Легенда народне музике, Мерима Његомир, која је постала једна од највољенијих певачица Југославије, упркос противљењу породице, јуче је изгубила најтежу битку.

Фото: Иван Спасојевић

 

 

Напустила нас је у 69. години након борбе с раком панкреаса, а на овај дан се колеге опраштају дирљивим порукама и сећањима. Једном приликом се и Мерима присетила свог колеге, легендарног Томе Здравковића у чију част је певала на концерту.

- Он је био диван, диван, добар човек. Волео је људе, али не знам колико је волео живот, немилице га је трошио - рекла је Мерима и наставила:

- Није водио рачуна о здрављу. Сви смо га упозоравали да не сме да пије, да мора да спава, а он свима каже "нема везе". У смислу - док трајем трајем. Али, он је и даље са нама. Тако је живот хтео. Он данас постоји и толико се слуша, као да је ту, као да је жив - испричала је Мерима својевремено.

Певачица је открила и да се Здравковић никада никоме од колега није замерио, али да је знао да буде сурово искрен.

Фото: Архив Новости

 

 

- Сећам се, у Крагујевцу је певао један млад певач, више се не бави певањем јер његове гласовне могућности и нису баш... И када је силазио са бине пресрео га је Тома и рекао "Дођи мали да те нешто питам. Извини, чиме се ти бавиш?" Овај каже "певањем". "Ма шта си завршио од школе, то те питам?". "За конобара, угоститељску". "Па, што не служиш?! Узми један шанк, не знаш да певаш кунем ти се". Овај певач се није наљутио, али само што се није расплакао, јер воли Тому - испричала је Мерима. 

Легендерна певачица народне музике Мерима Његомир преминула је после краће болести у 68. години живота, 20. новембра 2021. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".