Legenda narodne muzike, Merima NJegomir, koja je postala jedna od najvoljenijih pevačica Jugoslavije, uprkos protivljenju porodice, juče je izgubila najtežu bitku.

Foto: Ivan Spasojević

 

 

Napustila nas je u 69. godini nakon borbe s rakom pankreasa, a na ovaj dan se kolege opraštaju dirljivim porukama i sećanjima. Jednom prilikom se i Merima prisetila svog kolege, legendarnog Tome Zdravkovića u čiju čast je pevala na koncertu.

- On je bio divan, divan, dobar čovek. Voleo je ljude, ali ne znam koliko je voleo život, nemilice ga je trošio - rekla je Merima i nastavila:

- Nije vodio računa o zdravlju. Svi smo ga upozoravali da ne sme da pije, da mora da spava, a on svima kaže "nema veze". U smislu - dok trajem trajem. Ali, on je i dalje sa nama. Tako je život hteo. On danas postoji i toliko se sluša, kao da je tu, kao da je živ - ispričala je Merima svojevremeno.

Pevačica je otkrila i da se Zdravković nikada nikome od kolega nije zamerio, ali da je znao da bude surovo iskren.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

- Sećam se, u Kragujevcu je pevao jedan mlad pevač, više se ne bavi pevanjem jer njegove glasovne mogućnosti i nisu baš... I kada je silazio sa bine presreo ga je Toma i rekao "Dođi mali da te nešto pitam. Izvini, čime se ti baviš?" Ovaj kaže "pevanjem". "Ma šta si završio od škole, to te pitam?". "Za konobara, ugostiteljsku". "Pa, što ne služiš?! Uzmi jedan šank, ne znaš da pevaš kunem ti se". Ovaj pevač se nije naljutio, ali samo što se nije rasplakao, jer voli Tomu - ispričala je Merima. 

Legenderna pevačica narodne muzike Merima NJegomir preminula je posle kraće bolesti u 68. godini života, 20. novembra 2021. godine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".