Вест да је Жарко Лаушевић преминуо у 63. години, после краће и теже болести, растужила је цео регион. Од познатог глумца опростиле су се многе колеге, међу којима и Раде Шербеџија. 

Шербеџија је између осталог говорио о томе како ће памтити колегу који је преминуо у 63. години услед тешке болести.

Фото: В. Данилов

 

 

- Најпре га памтим као једног од највеселијих људи у животу. Упознао сам га у Загребу, где смо снимали неки филм заједно, а онда у Београду. Ја сам играо у ‘Вирџинији Вулф’, он је играо у ‘Мачкама на лименом крову’ Тенесија Вилијамса, па смо се дружили само у Београду - започео је Шербеџија.

Присетио се и њихових дружења.

- Често смо остајали до касно у ноћ. Сећам се и његових траума, патњи. Увек се сећам те невероватне веселости једног оптимизма, љубави за живот и онде једне огорчености. Био је један од божанствених, нежних, добрих пријатеља поузданих, којег смо сви волели ми старији дечки. И Гага Николић и цела та наша генерација. Био је југословенски Џејмс Дин. Мешавина Џејмса Дина и Ворена Битија, тако сам га ја доживљавао. Памтим га као једног искреног, божанственог пријатеља и нежног човека, интелигентног. Хтео сам само да кажем још једну ствар - рекао је Шербеџија. 

Фото: З. Кнежевић

 

 

- Он је неко ко је страствено љубио живот и уметност и можда баш због те страсти и силине страсти је изгорео као јунак из романа Достојевског. Да је између свог дневног тела, између своје рањене и прокунуте душе, која је прижељкивала крај свега, напокон нашао смирај. Али памтићемо га заиста као једног од највећих талената у младости, једног најдивнијег дечка који је своју несрећу проживљавао. Готово је више патио од оних који су патили због њега - закључио је Шербеџија за домаће медије. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: