Целокупна јавност у неверици је након сазнања да нас је напустила глумачка легенда. Од њега се опраштају бројне колеге, а међу њима је и глумац Милан Марић који се потресним речима опростио од Лауша.

Милан Марић је прво објавио фотографију глумца на друштвеној мрежи Инстаграм, а затим је објацио и текст у коме је написао шта му лежи на души.

"Жаре,

Не знам како се ово ради, никада нисам писао овако нешто. А јебига, и тешко ми је.
Да ли би прво требало да ти се захвалим?
Да напишем: “Хвала ти што си био такав глумац.”?
Морам прво да напишем глумац јер сам те заправо тако упознао. Кроз улоге. Упознао кроз улоге?! Како то наивно звучи, али знаш на шта мислим.

Можда би ипак требало да напишем: “Хвала ти што си био такав колега.”.
То звучи присније и интимније, а и заиста јесте. Морао бих онда обавезно да додам да си био диван колега, пун стрпљења, савета и разумевања за нас “балавце”. А то све знаш, то сам ти све већ рекао. И нисам једини.

А ако бих написао само “Жаре, хвала ти.”, то би онда значило да се опраштам од тебе и као глумца и као колеге, али и онога што смо изградили ти и ја ван филмског сета.
А о томе ми је заправо најтеже да пишем.
Пробаћу.
Хвала ти за поверење.
Хвала ти за осмехе.
Хвала ти за време.
Хвала ти за подршку.
Хвала ти за лекције.
Хвала ти за нежност.
И хвала ти за пријатељство.

Можда је рођење сваког човека његов највећи успон, све остало је пад.

Твој Маре."

 

 

Глумац Милан Марић глумио је у серији „Пад“, која је снимљена по књизи Жарка Лаушевића „Година прође, дан никад“. Марић је играо лик Ивана Маслаца, која је рађена према књизи Жарка Лаушевића.

БОНУС ВИДЕО: