Popularni Paja mrzeo je i nipodaštavao poziv glumca, uprkos tome što je stekao bezrezevnu ljubav gledalaca. Vreme je više voleo da provodi kraj Save, ili u kafanama, nego glumeći, a o njemu postoji i mnoštvo priča koje svedoče da je umeo da bude prilično svojeglav.

Jedna od poznatih priča jeste i ona o promeni prezimena. Jer, slavnog Paju uspevalo je da nervira čak i - jedno slovo.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Niko nije shvatao zašto ga je toliko nerviralo kada mu u filmskoj špici u prezimenu napišu "J" - zabeležio je u knjizi "Urbane legende" autor Nebojša Vuković. - Da čudo bude još veće, to "J" u "Vujisić" mu je stajalo u svim dokumentima. Ali to njemu nije bio nikakav dokaz da tako treba i da ostane. I ode tako jednog dana u beogradsku crkvu Svetog Save, gde je inače bio kršten, da kao traži izvod iz knjige rođenih. Krštenicu. Nađe tamo naravno neko svešteno lice koje je imalo i neka službenička ovlašćenja, pa s njim reč po reč, nagovori ga kako mu je u crkvenim knjigama "urađena velika greška". I opet, reč po reč, ovaj pristane da mu izda krštenicu bez "J" u prezimenu. To je, kažu, Paju mnogo obradovalo. Svima je pokazivao tu novu i od sada pravu krštenicu s rečima:

- Ne znam ja ko je kad pogrešio, ali nemam više ono "J", zauvek!

Foto: Arhiva Novosti

 

Ipak, supruga pokojnog velikana, Mirjana, koja je sa njim provela 32 godine, pre nekoliko godina iznela je nešto drugačiju verziju ove priče.

- Ja sam do pre godinu dana mislila da je to bila neka njegova ujdurma. A šta se dogodilo? Kršten je u crkvi Svetog Save na Slaviji. A pop Šumadinac koji je to upisivao, napisao je "Vuisić", i tako je to, u stvari, ostalo. Još su se gledale crkvene knjige i kad smo menjali dokumente 1968, upišu Vuisić, po krštenici. Pavle posle toga dođe kući i kaže majci: "Ja više nemam veze s vama, ja sam Vuisić" - ispričala je tada Mirjana za "Nedeljnik".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".