Осумњичени малолетник је ухапшен одмах после трагедије, а према тренутним сазнањима полиције, мотив злочина је личне природе.

Четвртак ујутру је започео као миран дан у школи у северном делу Офенбурга, али се брзо претворио у драматичну ситуацију када је један тинејџер пуцао у другог.

Школа је одмах била ограђена на великом подручју, а око 180 ученика је било заточено у учионицама из безбедносних разлога. Срећом, сви су на крају били безбедно изведени из објекта и предати својим родитељима.

Како је саопштила полиција, мотив за злочин је личне природе, а детаљи о томе шта је довело до сукоба између двојице тинејџера нису откривени. Осумњичени малолетник је тренутно у притвору, а истрага је у току.

Ова трагедија је потресла целу заједницу у Офенбургу и подсетила нас на важност рада на превенцији насиља међу младима. Психолози су брзо реаговали и пружили подршку ученицима који су били узнемирени због инцидента.

Осим тога, ова ситуација нас подсећа на важност контроле и одговарајућег складиштења оружја како би се спречиле сличне трагедије.

БОНУС ВИДЕО:

(Република)