Osumnjičeni maloletnik je uhapšen odmah posle tragedije, a prema trenutnim saznanjima policije, motiv zločina je lične prirode.

Četvrtak ujutru je započeo kao miran dan u školi u severnom delu Ofenburga, ali se brzo pretvorio u dramatičnu situaciju kada je jedan tinejdžer pucao u drugog.

Škola je odmah bila ograđena na velikom području, a oko 180 učenika je bilo zatočeno u učionicama iz bezbednosnih razloga. Srećom, svi su na kraju bili bezbedno izvedeni iz objekta i predati svojim roditeljima.

Kako je saopštila policija, motiv za zločin je lične prirode, a detalji o tome šta je dovelo do sukoba između dvojice tinejdžera nisu otkriveni. Osumnjičeni maloletnik je trenutno u pritvoru, a istraga je u toku.

Ova tragedija je potresla celu zajednicu u Ofenburgu i podsetila nas na važnost rada na prevenciji nasilja među mladima. Psiholozi su brzo reagovali i pružili podršku učenicima koji su bili uznemireni zbog incidenta.

Osim toga, ova situacija nas podseća na važnost kontrole i odgovarajućeg skladištenja oružja kako bi se sprečile slične tragedije.

BONUS VIDEO:

(Republika)