Емир Кустурица, наш чувени редитељ и добитник бројних престижних награда, још на студијама у Прагу важио је за великог бунтовника и неконвенционалног интелектуалца.

Фото: Профимедиа

 

 

Оно што је овдашња, али и шира јавност запамтила као његов највећи инцидент била је чувена масовна туча на филмском фестивалу у Кану, у којој је учествовао непосредно по добијању друге Златне палме за филм "Подземље".

По сопственом признању, морао је да реагује и стане у одбрану части једне глумице коју је неки неџентлмен ухватио за задњицу, па је Кустурица ударио насртљивца и изазвао општи хаос. Ипак, није то био једини пут када је режисеру исхитрених реакција "пао мрак на очи".

У једном београдском хотелу напао је и професора ФДУ Небојшу Пајкића, незадовољан коментарима на рачун његових филмова. Како су медији тада писали, Пајкића је од разјареног Кустурице покушала да спасе супруга Исидора Бјелица, ничим другим до - својом ташницом.

 

И прва "Палма" обележена је несвакидашњим догађајем, јер Кустурица није отишао да прими награду, већ је доделу награда пратио из стана свог пријатеља, коме је помагао да намести паркет.

БОНУС ВИДЕО: