Најстарија ћерка Горана Бреговића, коју је добио пре брака са супругом Џенаном, за јавност је потпуна мистерија. На почетку каријере, Горан Бреговић срео је и заволео извесну Јасенку, плесачицу из Сарајева, а из страсне романсе родила се Жељка.

Фото: Профимедиа

 

 

Ипак, веза није потрајала, а Брега је своју срећу нашао поред Џенане с којом је добио још три кћери, Ему, Уну и Лулу. Све четири Брегине мезимице воде живот далеко од очију јавности, међутим, о Жељки се најмање зна. Свој живот годинама гради у Аустрији у Бечу, где је основала породицу и Бреги подарила две унуке - Бјанку и Елу.

Иако их јавност није имала прилике заједно видети, Брега и Жељка имају диван однос, а Брегина унучица Бјанка је управо од деде наследила талент за музику.

Фото: Танјуг/Ђорђе Јовановић

 

 

Иако ћерке Горана Бреговића, Ему, Лулу и Уну баш никада не виђамо у јавности, јер цене своју интиму и не желе да се експонирају, о њима се зна да су одрасле у Паризу, те да им је њихов отац увек допуштао да се изражавају и баве чиме год желе. Бреговић је наводно врло толерантан отац, па му није сметало чак ни то када су његове мезимице одлучиле да свака следити различиту веру - једна је тако православка, друга будисткиња, а трећа муслиманка.

- Моја деца, када су била мала, она су у време Бајрама били муслимани јер су се тада добијали поклони, а за вриеме Божића и Ускрса су били хришћани јер су и тада поклоне добијали. Сада више не знам шта славе. Мислим да је само средња, која је сада у пубертету – будиста. То ми, наравно, не смета. Моја деца ће бити Французи, мада воле да долазе у наше крајеве и имају другарице овде. А за супругу и мене је касно, нас двоје ћемо увек бити наши. Лечени наши. Тешко је у животу се од тога излечити - изјавио је једном приликом Бреговић за медије.

Фото: Ференц Калмандy

 

 

- Ви треба да омогућите деци да имају слободу избора, када бирају да буду свесни шта бирају. Остављам им слободу хоће ли бити религиозне или не. Мој отац и мајка су били комунисти, тако да се у мом дому нису славили верски празници, али изнад мене је живео православни поп, тако да сам увек имао јаја за Ускрс. А истовремено сам био у таквом комшилуку да сам за Бајрам увек слао компијана курбан, то је месо од овна који се коље за Бајрам. Тако да сам тог дана и добијао курбан. Без обзира на то што сам био у једној таквој кући, Бог ми је редовно слао сигнале.

БОНУС ВИДЕО: