Najstarija ćerka Gorana Bregovića, koju je dobio pre braka sa suprugom DŽenanom, za javnost je potpuna misterija. Na početku karijere, Goran Bregović sreo je i zavoleo izvesnu Jasenku, plesačicu iz Sarajeva, a iz strasne romanse rodila se Željka.

Foto: Profimedia

 

 

Ipak, veza nije potrajala, a Brega je svoju sreću našao pored DŽenane s kojom je dobio još tri kćeri, Emu, Unu i Lulu. Sve četiri Bregine mezimice vode život daleko od očiju javnosti, međutim, o Željki se najmanje zna. Svoj život godinama gradi u Austriji u Beču, gde je osnovala porodicu i Bregi podarila dve unuke - Bjanku i Elu.

Iako ih javnost nije imala prilike zajedno videti, Brega i Željka imaju divan odnos, a Bregina unučica Bjanka je upravo od dede nasledila talent za muziku.

Foto: Tanjug/Đorđe Jovanović

 

 

Iako ćerke Gorana Bregovića, Emu, Lulu i Unu baš nikada ne viđamo u javnosti, jer cene svoju intimu i ne žele da se eksponiraju, o njima se zna da su odrasle u Parizu, te da im je njihov otac uvek dopuštao da se izražavaju i bave čime god žele. Bregović je navodno vrlo tolerantan otac, pa mu nije smetalo čak ni to kada su njegove mezimice odlučile da svaka slediti različitu veru - jedna je tako pravoslavka, druga budistkinja, a treća muslimanka.

- Moja deca, kada su bila mala, ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrieme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti - izjavio je jednom prilikom Bregović za medije.

Foto: Ferenc Kalmandy

 

 

- Vi treba da omogućite deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu hoće li biti religiozne ili ne. Moj otac i majka su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao kompijana kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira na to što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale.

BONUS VIDEO: