Прошле године се 68-годишњи Брус Вилис повукао из јавног живота због борбе с можданом болешћу "афазијом", која узрокује погоршање говорних способности пацијента. Упроштено, популарни глумац губи способност говора и животне радости због рапидног напредовања деменције.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова породица објавила је и да му је дијагностикована фронтотемпорална деменција (ФТД).

Звезда филмова "Пулп Фицтион", "Армагедон", и "Дие Хард" је, како тврде многи, константно окружен породицом, супругом Емом и ћеркама, као и бившом супругом Деми Мур. Брусова супруга Ема неретко на друштвеним мрежама дели детаље о борби с којом се суочава њен славни супруг, а сада је проговорила и Вилисова бивша девојка Марија Браво.

Фото: Профимедиа

 

 

Брус и Марија су сепознали у његовом ресторану "Планета Холивуд" и били су у вези 2 године током деведесетих. Марија је сада открила медијима да је на једном хуманитарном догађају било говора и о његовом здравственом стању и да је тада разговарала са глумчевом женом.

- Он је све горе и горе. Није добро. Причала сам са његовом супругом Емом и, нажалост, то је прогресивна болест. Шаљем му пуно позитивне енергије и љубави, рекла је Марија.

Гленн Гордон Царон, који је 1980-их створио серију "Случајни партнери" која је Брусу донела светску славу, поделио је своја искуства након посета филмској звезди усред његове борбе с болешћу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Мој осећај је да је прве три минуте знао ко сам.  Био је прождрљиви читач, иако није желио да то ико зна, а сада не чита. Све те језичне вештине више му нису доступне, а ипак је он и даље Брус. Кад сте с њим знате да је он Брус и захвални сте што је ту, али радости живота више нема -  испричао је Царон у потресном интервјуу за Паге Сиx.

О глумцу сад тренутно брине његова супруга Емма Хеминг.

БОНУС ВИДЕО: