Prošle godine se 68-godišnji Brus Vilis povukao iz javnog života zbog borbe s moždanom bolešću "afazijom", koja uzrokuje pogoršanje govornih sposobnosti pacijenta. Uprošteno, popularni glumac gubi sposobnost govora i životne radosti zbog rapidnog napredovanja demencije.

Foto: Profimedia

 

 

NJegova porodica objavila je i da mu je dijagnostikovana frontotemporalna demencija (FTD).

Zvezda filmova "Pulp Fiction", "Armagedon", i "Die Hard" je, kako tvrde mnogi, konstantno okružen porodicom, suprugom Emom i ćerkama, kao i bivšom suprugom Demi Mur. Brusova supruga Ema neretko na društvenim mrežama deli detalje o borbi s kojom se suočava njen slavni suprug, a sada je progovorila i Vilisova bivša devojka Marija Bravo.

Foto: Profimedia

 

 

Brus i Marija su sepoznali u njegovom restoranu "Planeta Holivud" i bili su u vezi 2 godine tokom devedesetih. Marija je sada otkrila medijima da je na jednom humanitarnom događaju bilo govora i o njegovom zdravstvenom stanju i da je tada razgovarala sa glumčevom ženom.

- On je sve gore i gore. Nije dobro. Pričala sam sa njegovom suprugom Emom i, nažalost, to je progresivna bolest. Šaljem mu puno pozitivne energije i ljubavi, rekla je Marija.

Glenn Gordon Caron, koji je 1980-ih stvorio seriju "Slučajni partneri" koja je Brusu donela svetsku slavu, podelio je svoja iskustva nakon poseta filmskoj zvezdi usred njegove borbe s bolešću.

Foto: Profimedia

 

 

- Moj osećaj je da je prve tri minute znao ko sam.  Bio je proždrljivi čitač, iako nije želio da to iko zna, a sada ne čita. Sve te jezične veštine više mu nisu dostupne, a ipak je on i dalje Brus. Kad ste s njim znate da je on Brus i zahvalni ste što je tu, ali radosti života više nema -  ispričao je Caron u potresnom intervjuu za Page Six.

O glumcu sad trenutno brine njegova supruga Emma Heming.

BONUS VIDEO: