Заједничким снагама борили су се да деца не осете последице њиховог развода, а у тој борби и животу који се константно налазио под будним оком јавности, глумица је изгубила себе. Здравствено стање постајало је све лошије, а болест Ане Софреновић постала је болест модерног доба - депресија.

Фото: В.Данилов

 

 

- То је без сумње најтежи период у мом животу. То је она врста проблема где споља делујете потпуно здраво, а изнутра сте на тренутке потпуно паралисани. Никоме не бих пожелела то осећање, али нажалост знам много људи који пате због тога и које тај проблем изузетно тишти, јер вас троши, одузима вам енергију, пажњу. Можда је најгори аспекат депресије тај што има тенденцију да вас одваја од људи, јер имате сталну потребу да се склањате и кријете, од срамоте што не умете с тим боље да се носите. И сумњате у све око себе, а у себе највише - рекла је глумица својевремено.

Открила је и шта је био пресудан тренутак за њено оздрављење.

- Онда када сам схватила да уколико не предузмем озбиљније мере нећу моћи да наставим даље ни у једном сегменту свог живота. Чим сам ту одлуку донела и предузела праве кораке, све је било много другачије - истакла је глумица.

Како је рекла, сада уме да ужива у малим стварима.

Фото: Сарић С.

 

 

- Све више мале ствари, тренуци. Време са мојим ћеркама које су ми бескрајан извор инспирације и снаге. Музика, филмови или само да седим и ћутим и гледам неку лепу природу или улицу. Дозвољавам да ме ствари радују више него пре, али и да ме растуже. Једноставно својим емоцијама дозољавам да буду много интензивније и трудим се да их осетим до краја било да су непријатне или пријатне. Тако далеко више осећам да живим. То је можда једна од највећих и најлепших промена која ми се десила - закључила је Ана Софреновић.

(Сторy)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".