- Смењивале су се фазе. Првих десет дана било је потпуно конфузно, следећих десет је прошло у лаганом и мучном враћању у реалност. Уследили су спознаја и прихватање чињенице да је мајка преминула, пропраћени несаницом и депресијом. Нових десет дана донели су борбу и покушаје да превидим реалност да не бих експлодирао. Заправо, тек после четрдесет дана или, још више, од тренутка кад сам отишао на њен гроб нешто је почело да се мења. Највећу фрку имао сам управо од тада. Када је умро мој брат Милоś, свака посета његовој вечној кући била ми је врло стресна. Међутим, када сам с татом прв пут отисао на мајчин гроб, осетио сам олакшање - истиче Лаћа и додаје:

Фото: АТА имагес

 

 

- Увек кад неко премине говоримо јадан, нема га више, а бол заправо остаје нама који остајемо. Идеја о поновном сусрету је лепа и ја у њу верујем. Тамо где се одлази налазе се моја бака, мој брат, мама, многи пријатељи... Замишљам да на небу пију кафу и гледају шта ми радимо. Потрудићу се да се мами не смучи та кафа кад ме види. Ове године је Бог на небу направио дреам теам, који би нама требало да буде и упозорење и аманет.

Милан је у јавности отворено говорио да се налазио у паклу дроге.

- Мама није била за то да о томе јавно причам, али сам рекао - морам да причам јер сам се излечио и ништа не желим да кријем. За то је требало много снаге и времена и, наравно, стручно лице. Одабрао нам прави тренутак за причу. Мени је после излечења све кренуло узлазно. Имао сам у свести чињеницу да, кад сам успео да се скинем са хероина, све друго што желим да урадим је много лакше.

Маринин син је открио шта ће се догодити са наследством.

 

 

- Први корак је збирка песама, вероватно сто капиталних, коју спремам у договору са Јеленом Триван из Службеног гласника. Отац и ја смо све ближи отварању фондације Марина Туцаковић, која нема везе са њеним послом, већ са судбином. Фондација би пружала помоћ женама оболелим од карцинома, чији је број огроман, када долазе на лечење немају смештај, неке су тешки случајеви па треба да иду у иностранство... Припремамо аукцију мамине гардеробе и награда како бисмо обезбедили почетни капитал. Кад прође оставинска расправа, ја ћу одређени проценат свог дела од њених ауторских права завештати фондацији, а вероватно и тата. Сигурно је да нећу бити директор фондације, већ ће се њоме бавити жене које су или прошле кроз ту причу или су се њоме на сличан начин бавиле - казао је Лаћа.

(Халло)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".