Ла Фазани је победник првог издања “Фестивали и Кëнгëс” на такозваном косовском Јавном сервису који је организован као њихов фестивал за одабир представника на Евровизији, ако Европска радиодифузна унија (ЕРУ) одлучи да их прихвати као легитимне учеснике на фестивалу наредне године.

Песма се зове "Ој Косовo", а говори о љубави певача према тзв. Косову и свом народу.

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти доделио је трофеј Ла Фазанију који је такође познат као Арбер Салиху.

 

 

Иако и даље не зна да ли ће моћи да представља тзв. Косово на Песми Евровизије, певач каже да и даље воли своју земљу.

Он то каже  у тексту песме: "Знам да не могу ићи на Евровизију, али волим те Косово."

Ко је Арбер Салиху

Арбер Салиху је рођен у Ђаковици.

Већи део живота провео је у Приштини, али је такође боравио у Уједињеном Краљевству, Холандији, Италији и Вијетнаму. Салиху је сам научио гитару када је имао 12 година, а први пут је објавио музику са групом Цуте Бабуља, чији је фронтмен био његов брат Генц Салиху.

Дипломирао је економију на Универзитету Утрехт у Холандији 2012. године, пре него што се вратио на Космет да би се фокусирао на своју музику. Салиху је 2014. године заједно са Томором Кучијем формирао дуо Оборри.

Салиху се вратио на Космет 2019. да би започео соло каријеру као Ла Фазани. У једном телевизијском интервјуу, рекао је да је име изабрао као покушај да створи алтер-его као средство за одвајање своје музике од свог личног сопства, при чему је Фазани на албанском значио Паун.

БОНУС ВИДЕО: