La Fazani je pobednik prvog izdanja “Festivali i Këngës” na takozvanom kosovskom Javnom servisu koji je organizovan kao njihov festival za odabir predstavnika na Evroviziji, ako Evropska radiodifuzna unija (ERU) odluči da ih prihvati kao legitimne učesnike na festivalu naredne godine.

Pesma se zove "Oj Kosovo", a govori o ljubavi pevača prema tzv. Kosovu i svom narodu.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti dodelio je trofej La Fazaniju koji je takođe poznat kao Arber Salihu.

 

 

Iako i dalje ne zna da li će moći da predstavlja tzv. Kosovo na Pesmi Evrovizije, pevač kaže da i dalje voli svoju zemlju.

On to kaže  u tekstu pesme: "Znam da ne mogu ići na Evroviziju, ali volim te Kosovo."

Ko je Arber Salihu

Arber Salihu je rođen u Đakovici.

Veći deo života proveo je u Prištini, ali je takođe boravio u Ujedinjenom Kraljevstvu, Holandiji, Italiji i Vijetnamu. Salihu je sam naučio gitaru kada je imao 12 godina, a prvi put je objavio muziku sa grupom Cute Babulja, čiji je frontmen bio njegov brat Genc Salihu.

Diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu Utreht u Holandiji 2012. godine, pre nego što se vratio na Kosmet da bi se fokusirao na svoju muziku. Salihu je 2014. godine zajedno sa Tomorom Kučijem formirao duo Oborri.

Salihu se vratio na Kosmet 2019. da bi započeo solo karijeru kao La Fazani. U jednom televizijskom intervjuu, rekao je da je ime izabrao kao pokušaj da stvori alter-ego kao sredstvo za odvajanje svoje muzike od svog ličnog sopstva, pri čemu je Fazani na albanskom značio Paun.

BONUS VIDEO: