Марко Вулетић (23) је један од најпознатијих хрватских инфлуенсера, родом је из Трогира, а на друштвеним мрежама прати га више од 300.000 људи из региона. Доказ томе је да често долази у Србију, а због пријатеља, пратилаца и музике, одлучио је да мало учи и ћирилицу. Управо тај снимак, постао је виралан на друштвеним мрежама.

- Моји родитељи је знају, као и сви у мојој кући, али у време када сам ја одрастао она се није учила у школама. Пошто знам да имам много пратилаца у Србији, ово желим да урадим због свих њих. Научићу ћирилицу - рекао је он на почетку.

Слово Б посебан проблем

Како је учење одмицало, чини се да се све боље забављао учењем нашег писма. За нека је имао баш духовите инсинуације.

- Ајме мени, слово В ћирилицом је заправо слово Б латиницом - био је збуњен Марко, па додао - ОК, слово Ж ћирилицом личи на паукову мрежу, а слово Љ је цела гаранитура за седење, рекао бих.

 

@divamv

од мене за тебе 🫶🏼 ♬ original sound - Marko Vuletić

 

Оно што је ипак највише забавило све јесу његови покушају читања, Реченица "Брза вижљаста лија, хоће да ђипи преко лењог флегматичног џукца", задала му је доста мука.

На крају, после двадесет минута, дошао је и успех. Наиме, он је успео да прочита своју прву реченицу на ћирилици, што су у коментарима поздравили његови пратиоци из Србије.

"Па свака ти част", "Браво, брате", "Ако ти треба помоћ, јављај" били су само неки од коментара испод његове објаве.

Изгледа да се Марку свидело српско писмо пошто је у опису овог снимка ћирилицом написао "од мене за тебе" уз емотикон срца.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)