Marko Vuletić (23) je jedan od najpoznatijih hrvatskih influensera, rodom je iz Trogira, a na društvenim mrežama prati ga više od 300.000 ljudi iz regiona. Dokaz tome je da često dolazi u Srbiju, a zbog prijatelja, pratilaca i muzike, odlučio je da malo uči i ćirilicu. Upravo taj snimak, postao je viralan na društvenim mrežama.

- Moji roditelji je znaju, kao i svi u mojoj kući, ali u vreme kada sam ja odrastao ona se nije učila u školama. Pošto znam da imam mnogo pratilaca u Srbiji, ovo želim da uradim zbog svih njih. Naučiću ćirilicu - rekao je on na početku.

Slovo B poseban problem

Kako je učenje odmicalo, čini se da se sve bolje zabavljao učenjem našeg pisma. Za neka je imao baš duhovite insinuacije.

- Ajme meni, slovo V ćirilicom je zapravo slovo B latinicom - bio je zbunjen Marko, pa dodao - OK, slovo Ž ćirilicom liči na paukovu mrežu, a slovo LJ je cela garanitura za sedenje, rekao bih.

 

@divamv

od mene za tebe 🫶🏼 ♬ original sound - Marko Vuletić

 

Ono što je ipak najviše zabavilo sve jesu njegovi pokušaju čitanja, Rečenica "Brza vižljasta lija, hoće da đipi preko lenjog flegmatičnog džukca", zadala mu je dosta muka.

Na kraju, posle dvadeset minuta, došao je i uspeh. Naime, on je uspeo da pročita svoju prvu rečenicu na ćirilici, što su u komentarima pozdravili njegovi pratioci iz Srbije.

"Pa svaka ti čast", "Bravo, brate", "Ako ti treba pomoć, javljaj" bili su samo neki od komentara ispod njegove objave.

Izgleda da se Marku svidelo srpsko pismo pošto je u opisu ovog snimka ćirilicom napisao "od mene za tebe" uz emotikon srca.

BONUS VIDEO:

(Blic)