Серија "Село гори, а баба се чешља" обарала је све рекорде гледаности у току свог емитовања.

Један од најзаслужнијих за то је свакако глумац и режисер Радош Бајић.

Фото: Јутјуб принтскрин/СунцеПортал

 

 

Серију је створио Радош Бајић који се и појављује у улози Радашина, а поред њега су се у овом остварењу појавила многа звучна имена домаћег глумишта. Само неки од њих су Олга Одановић, Милорад Мандић Манда, Драган Николић, Љиљана Стјепановић и други.

Лик Милашина ког је одлично одглумио Милорад Мандић Манда брзо је прикупила бројне симпатије и он је многима постао један од омиљених јунака ове серије. Ипак, мало ко зна да је Милашина требало да глуми други глумац.

Фото: В. Данилов

 

 

- Улогу Милашина прво сам понудио колеги Марку Николићу. Кад је он одбио да је игра, позвао сам сјајног и ненадмашног Манду, без којег "Село гори" никада не би било оно што јесте – нека му је лака црна земља, вечно хвала и вјечнаја памјат - рекао је Радош Бајић за домаће медије.

За време премијерног приказивања серија је обарала све рекорде гледаности у земљи, али и у региону. Данас, пет година од последње епизоде и даље се гледа и за њу влада велико интересовање.

Одбили улоге

Креатор серије Радош Бајић открио је једном приликом шта се дешавало иза кулиса, као и да је на почетку у глави имао потпуно другачију глумачку поделу.

Фото: В. Данилов

 

 

- Одбили су ме неки глумци. На пример, имао сам велику жељу да у серији играју моји другови и класићи који су данас велики глумци, Богдан Диклић и Лазар Ристовски, али они нису били заинтересовани. Касније је чувени Драган Николић прихватио да игра улогу Жоте коју Дик није хтео, а када је "Село гори" кренуло да хара, звао ме је Лазар и замолио да му напишем улогу… што сам са задовољством и учинио - испричао је глумац гостујући у емисији "Сценирање" на Курир телевизији.

Манда није био у плану

Улога Милашина коју је изнео маестрални Милорад Мандић Манда није била понуђена њему, већ некоме другом.

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Нека ми Бог опрости, улогу Милашина прво сам понудио колеги Марку Николићу. Кад је он одбио да је игра, позвао сам сјајног и ненадмашног Манду, без којег "Село гори" никада не би било оно што јесте, нека му је лака црна земља, вечно хвала и вјечнаја памјат - рекао је глумац и редитељ.

БОНУС ВИДЕО: