Ружица Сокић је била у срећном браку са Мирославом Лукићем, али како је сама једном приликом испричала, мајчинства се одрекла из жеље да буде слободна јер је одрасла у веома тешким условима.

Жеља за каријером је највише утицала на то да прихватим чињеницу да никада нећу имати дете.

- Бојала сам се да застанем, а и плашила сам се порођаја - испричала је Ружица Сокић једном приликом.

Фото: Н.Фифић

 

 

Истакнута глумица се још од детињства суочавала се са недаћама. После окупације земље од стране Немаца, Ружичин отац био је осуђен на смрт, али је ипак ослобођен и успео је да се врати у Београд, где су му ипак одузета сва грађанска права. Глумица је више пута истицала да је овај период детињства за њу био трагичан, и да агонијама кроз које је њена породица пролазила тих година није било краја.

- Ти људи из села Рушња малтретирали су нас, нарочито мог оца који је због вербалног деликта био прокажен и затваран. Чак су и мене саслушавали, али нисам дозволила да мржња никне у мом бићу. Никога не мрзим, па ни те људе који су ми уништили живот - истакла је глумица једном приликом.

Ружица Сокић преминула је 19. децембра 2013. године, на одељењу неурохирургије Клиничког центра Србије, а колико је било познато јавности дуже време се борила с Алцхајмеровом болешћу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: