Ален Исламовић каријеру је започео у „Дивљим јагодама“, а потом је променио бенд и почео да наступа са „Бијелим дугметом“ где је отпевао неке од њихових највећих хитова попут „Липе цвату“, „Ружица си била“, „Хајдемо у планине“…

Иако је након тога отпочео соло каријеру, „Бијело дугме“ често наступа у старом саставу, а ускоро ће прославити и јубиларних 50 година групе. Сада је на једном догађају испричао неке детаље из своје младости када је дошао у српску престоницу.

Фото: АТА имагес

 

 

- Београд ми је донео пуно лепих ствари. Ја сам у Скадарлији 1978. године био војни полицајац, па сам обавезно по наредби команде морао доћи овде и проверити да војници не праве неку фрку са цивилима. Као војни полицајац сам хапсио војнике који су правили неред по Београду. Кроз свој војни рок сам врло добро упознао Београд, знам улице, а чак сам био и обезбеђење на великом концерту „Бијелог дугмета“ када су правили на стадиону Партизана. Нема ко ту није био, чувао сам и Горана Бреговића, Жељка Бебека, „Прљаво казалиште“, групу „Тиме“ - рекао је Исламовић и додао да тада није могао ни да замисли да ће бити део легендарне групе:

Фото: АТА имагес

 

 

- Дошао сам из малог града, Бихаћа, који је дао многе добре музичаре. Између осталих одатле су и чланови „Дивљих јагода“, али ја сам тамо био бас гитариста. То значи данас свирам, сутра ме промене, а то нико не примети. Све се променило када сам написао песму „Мотори“, доказао сам да могу достићи Манчестер Јунајтед (Бијело дугме).

(24 седам)

БОНУС ВИДЕО: