Ален Исламовић, певач "Бијелог дугмета" и "Дивљих јагода", био је веома популаран у читавој Југославији, а мало ко зна да је његово право име Алија.

Почетком осамдесетих година када су "Дивље јагоде" постајале све популарније, продуцентским кућама је за око запао млади певач по имену Алија Исламовић, и убрзо су му предложили да име промени у Ален.

- Када се десио успон “Дивљих јагода”, групе у којој је Исламовић певао, челници некадашњег “Југотона” дошли су на идеју која се њему у почетку није свидела. Предложили су Алији да користи уметничко име Ален, уз образложење да то боље звучи и да ће тако стећи велику популарност међу публиком. Он се мало нећкао, није хтео да мења своје име, али брзо је попустио и послушао савет претпостављених. Данас готово нико не зна да се Ален заправо зове Алија - испричао је извор близак Исламовићу.

Фото: Н.Фифић

 

 

С друге стране, Ален је такође потврдио да је његово право име Алија.

- Тачно је. Нема ништа чудно у томе, многе светске звезде одаберу друго име којим се представљају у јавности, најчешће неко које звучи примамљивије. Тако је било и у мом случају - објаснио је Исламовић једном приликом.

БОНУС ВИДЕО: