Виктор Савић, један од најзапосленијих глумаца млађе генерације, долази из уметничке породице. Имао је од кога да наследи таленат, но, о томе се не зна много јер не воли превише да прича о приватном животу. У питању је - његов отац.

FOTO:ATA images

 

 

Иако Јован Савић није школовани глумац, већ натуршчик, могли смо да га видимо у неколико значајних пројеката. Познат под надимком Лоле, он је и музичар, певач, блузер, члан бенда „Зона Б”.

Управо је захваљујући примарној професији добио главну мушку улогу у серији „Пет”, причи о пет жена спремних на све како би заштитиле једна другу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_)

 

- Гостовао сам с неколико музичара у Јутарњем програму РТС-а поводом пројекта „Стари рок мајстори”. Сећам се, била је субота, најављивали смо концерт који је требало да се одржи у Звездара театру. Након месец и по дана, долази Виктор код мене и каже ми како му је редитељ Балша Ђого показао мобилни телефон на којем је била моја слика. Ја у чуду.

- Не схватам о чему се ради, а син ми каже да Балша спрема неку крими-серију, и већ има два разрађена лика. Женски, који је наменио Јелени Ђокић, и мушки, који би желео да глумим - ја. Видео ме је када сам гостовао у Јутарњем и одлучио да лик Богдана Станића Скоција повери натуршчику. Нисам знао да имам дар за глуму - открио је отац Виктора Савића једном приликом.

Фото: Јутјуб принтскрин/VojislavSavic&MudrolijeoMotorima

 

 

Јован је глумио и с Виктором, делили су екран у серији „12 речи”, где су играли управо оца и сина. Појавио се и у популарним серијама „Сенке над Балканом”, „Жигосани у рекету”, „Ургентни центар”, „Калкански кругови”... Иако је глумом почео да се бави касно, на почетку седме деценије, Савић сениор успео је да сруши све предрасуде. А мора се признати, има и маркантну, холивудску појаву.

БОНУС ВИДЕО: