На питање да ли је изненађен успехом певачице Александре Пријовић, одговорио је:

- Живео сам у Берлину и Лондону - одлика великих средина је да постоје паралелни светови. Једни иду на концерт "Депецхе Моде"-а и мисле да је то најважније на свету, други иду на Ерика Клептона и такође им је то најважније. У малим местима цело село дође на концерт забавне музике, а у великим срединама, као што је Загреб, потпуно је нормално да сви светови постоје.

Џибони ће ускоро наступити у београдској Арени, имаће два концерта:

- Људи гледају моју публику, па кажу да је масовна. Није масовна, него је верна. На Спотифају десетине певача има више слушатеља од мене, али људи мени дођу на концерт. Онда сви покушавају да дефинишу шта је истина, али ја то не могу, тако да ме ништа од резултата не чуди.

Певач је мишљења да је све ствар укуса, и да у једно породици данас имамо различите укусе: 

- Иди увече у град и погледај све прозоре који светле и не светле, иза сваког прозора живе три - четири особе. То је море различитих укуса. И ја нађем свакакве коментаре на своју музику, од "Гибо царе" до "мени је то досадно, ја то не разумем". Једноставно то прихватиш и схватиш да ниси за свакога, хвала Богу да је тако - поручује он.

- Не мислим да музика има неку закулисну намеру. Она је мелем за душу, отворено писмо адресирано на људе који га могу осетити. Неко се након раскида не може наћи ни у чему него у тој фолк музици - то је његово отворено писмо које може прочитати. Неће се наћи у неком другом жанру, јер то није писмо за њега. Свако се нађе у ономе за шта јесте, и у томе не видим никакав проблем. Музика увек окупља људе, шта има чудно у томе? - искрен је Златан за хрватски "Индеx".

БОНУС ВИДЕО: