Умрлици која је јутрос осванула у Суботици, с Филиповом фотографијом и последњим опраштањима најмилих и најближих сродника и другара, ватерполиста из више српских градова, сви Суботичани су се осврнули с емпатијом, изражавајући своје искрене жеље да се убица што пре приведе правди.

Више јавно тужилаштво руководи овим случајем насиља и убиства младића, а у намери да пружи тачну информацију, уместо различитих незваничних спекулација, Курир је упутио Вишем јавном тужилаштву питање да ли има података који могу бити доступни јавности у данашњем тужном дану, док породица у болу припрема сахрану свом најстаријем сину, речено је да на жалост, информације још нису доступне јавности, јер је истрага у току.

- У вези питања око података самог догађаја и тока истраге, у овом тренутку Више јавно тужилаштво у Суботици не може да достави тражене информације поводом Вашег захтева за приступ информацијама од јавног значаја, јер је у току оперативни рад Полицијске управе Суботица, наводи главни јавни тужилац Мирослав Кркелић.

Како незванично Курир сазнаје, осумњичени за убиство још нису ухапшени, иако се незванично тврдило да је јуче приведен осумњичени, а информација је добијена из извора на основу незваничних сазнања да је полиција на трагу двојицом младића из Суботице, након што су саслушани и одмах пуштени многобројни сведоци догађаја.

Како је потврђено Куриру у ВЈТ, оперативни рад полиције је у току. Дакле, и даље се трага за особама које су пуцале из аутомобила у покрету и усмртиле Филипа, а тврди се да су узети снимци сигурносних камера из окружења, које би требало да указу на идентитет убица, што је кључно да би се расветлила ова трагедија.

Курир сазнаје, да су осумњичени младићи већ познати полицији, јер се ради о групи момака који су често правили проблеме, носили оружје и већ чинили кривична дела. Помиње се у јавности, да је један од њих био осуђиван, јер је био један од актера који су учествовали у убиству човека хладним оружјем, а тада је био малолетан.

- Та група хара Суботицом у дужем периоду и застршујуће је то што су наоружани, каже један суграђанин, који је шокиран убиством младића недалеко од пумпе, готово у центру града.

Све информације су незваничне, као и тврдње које круже Суботицом, да та група момака има везе и са навијачким клубовима, а Филип је и у спорту био успешан ватерполиста и како тврде његови другови из клубова у којима је био, сви су га волели, јер је имао доброту у себи.

Погинуо штитећи брата

Да подсетимо, штитећи брата пре неколико дана, у суботу иза поноћи, Филип је изгубио живот, недалеко од пумпе где су заједно свратили, а где је наводно његовог брата вербално напала група момака.

Филип је хтео да га заштити, што је изазвало тучу на пумпи, али се са братом повукао и сео у аутомобил. Међутим, како се прича, вратио се по мобилни телефон који је заборавио и тада су двојица момака са пумпе, с којима је избила туча, кренула за њима, и из свог аутомобила пуцала у Филипа. Младић је на жалост преминуо на путу до болнице, а после обдукције на Институту за судску медицину у Новом Саду, данас ће бити сахрањен на суботичком православном гробљу.

Суботичани очекују да ће снимци са сугурносних камера поред великог супермаркета и бензинске пумпе бити кључни доказ у истрази, против осумњиченог убице и надају се да ће ускоро бити ухапшен.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: