Поред Уроша Б. на оптужници се налазе и његов отац Радиша Б., ујак Горан Г. и брат од ујака Борис Г. из Крагујевца, наводи се у саопштењу тог Тужилаштва. Урош Б. оптужницом се терети за кривична дела тешко убиство у стицају са кривичним делима недозвољена производња производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. се ставља на терет кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и тешко дело против опште сигурности. Горан Г. и Борис Г. оптужени су за кривично дело недозвољена производња производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Оптужница је предата Вишем суду у Смедереву на одлуку о потврђивању са предлогом да се оптуженима продужи притвор.

С обзиром да Урош Б. у време извршења кривичног дела није имао навршену 21 годину њему није могуће изрећи казну доживотног затвора већ је највећа могућа казна 20 година, што је тужилаштво предложило у оптужници. Тужилашто је предложило и да се његов отац осуди на казну затвора од 20 година, док је за Горана Г. и Бориса Г. предложена казна затвора од по шест година.

БОНУС ВИДЕО: