Umrlici koja je jutros osvanula u Subotici, s Filipovom fotografijom i poslednjim opraštanjima najmilih i najbližih srodnika i drugara, vaterpolista iz više srpskih gradova, svi Subotičani su se osvrnuli s empatijom, izražavajući svoje iskrene želje da se ubica što pre privede pravdi.

Više javno tužilaštvo rukovodi ovim slučajem nasilja i ubistva mladića, a u nameri da pruži tačnu informaciju, umesto različitih nezvaničnih spekulacija, Kurir je uputio Višem javnom tužilaštvu pitanje da li ima podataka koji mogu biti dostupni javnosti u današnjem tužnom danu, dok porodica u bolu priprema sahranu svom najstarijem sinu, rečeno je da na žalost, informacije još nisu dostupne javnosti, jer je istraga u toku.

- U vezi pitanja oko podataka samog događaja i toka istrage, u ovom trenutku Više javno tužilaštvo u Subotici ne može da dostavi tražene informacije povodom Vašeg zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, jer je u toku operativni rad Policijske uprave Subotica, navodi glavni javni tužilac Miroslav Krkelić.

Kako nezvanično Kurir saznaje, osumnjičeni za ubistvo još nisu uhapšeni, iako se nezvanično tvrdilo da je juče priveden osumnjičeni, a informacija je dobijena iz izvora na osnovu nezvaničnih saznanja da je policija na tragu dvojicom mladića iz Subotice, nakon što su saslušani i odmah pušteni mnogobrojni svedoci događaja.

Kako je potvrđeno Kuriru u VJT, operativni rad policije je u toku. Dakle, i dalje se traga za osobama koje su pucale iz automobila u pokretu i usmrtile Filipa, a tvrdi se da su uzeti snimci sigurnosnih kamera iz okruženja, koje bi trebalo da ukazu na identitet ubica, što je ključno da bi se rasvetlila ova tragedija.

Kurir saznaje, da su osumnjičeni mladići već poznati policiji, jer se radi o grupi momaka koji su često pravili probleme, nosili oružje i već činili krivična dela. Pominje se u javnosti, da je jedan od njih bio osuđivan, jer je bio jedan od aktera koji su učestvovali u ubistvu čoveka hladnim oružjem, a tada je bio maloletan.

- Ta grupa hara Suboticom u dužem periodu i zastršujuće je to što su naoružani, kaže jedan sugrađanin, koji je šokiran ubistvom mladića nedaleko od pumpe, gotovo u centru grada.

Sve informacije su nezvanične, kao i tvrdnje koje kruže Suboticom, da ta grupa momaka ima veze i sa navijačkim klubovima, a Filip je i u sportu bio uspešan vaterpolista i kako tvrde njegovi drugovi iz klubova u kojima je bio, svi su ga voleli, jer je imao dobrotu u sebi.

Poginuo štiteći brata

Da podsetimo, štiteći brata pre nekoliko dana, u subotu iza ponoći, Filip je izgubio život, nedaleko od pumpe gde su zajedno svratili, a gde je navodno njegovog brata verbalno napala grupa momaka.

Filip je hteo da ga zaštiti, što je izazvalo tuču na pumpi, ali se sa bratom povukao i seo u automobil. Međutim, kako se priča, vratio se po mobilni telefon koji je zaboravio i tada su dvojica momaka sa pumpe, s kojima je izbila tuča, krenula za njima, i iz svog automobila pucala u Filipa. Mladić je na žalost preminuo na putu do bolnice, a posle obdukcije na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, danas će biti sahranjen na subotičkom pravoslavnom groblju.

Subotičani očekuju da će snimci sa sugurnosnih kamera pored velikog supermarketa i benzinske pumpe biti ključni dokaz u istrazi, protiv osumnjičenog ubice i nadaju se da će uskoro biti uhapšen.

(Kurir)

BONUS VIDEO: